Morgenmad

Vi åbner 6.30
Vi serverer morgenmad fra ca. kl. 7.00 frem til omkring kl. 8.00.

Madpakker

Vigtigt at videVi vil ofte spise vores madpakker udenfor. Det er derfor vigtigt, at madpakken er smurt derefter, dvs. nemme at håndtere for en barnehånd. Madderne, bollerne el. lign skal være pakket ind enkeltvis i madpapir og derefter i madkasseVi sidder i naturen og balancere med vores madpakker, derfor er indpakkede madder, til at redde igen, hvis de falder ud på jorden.

Til frokost drikker børnene vand af deres drikkedunk.

OBS. På maddage og ved arrangementer, hvor vi er inviteret uden madpakke er det stadig vigtigt at huske drikkedunken.
Herunder vil vi nævne, at børnene hver dag skal have en rygsæk med som hænger i garderoben, til madpakke og dunk, hvis vi finder på at drage ud i naturen. Det er en god ide, at denne rygsæk, kan rumme skiftetøj, madpakke og dunk.

De rygsække med klik spænde foran, er rigtig praktiske, da rygsækken så sidder korrekt på ryggen.

Eftermiddags måltid

Børnehaven tilbyder frugt eller andet varieret eftermiddags mad hver dag.

Ved sygdom

Vigtigt at videSom i alle andre institutioner modtager vi ikke syge børn. Det er naturligvis en vurdering, hvornår et barn er sygt, men hovedreglen er, at barnet skal kunne følge vores normale dagsrytme, herunder ophold udendørs.
En daginstitution er for raske børn, og vi har ikke ressourcer til at give det syge barn den omsorg det har brug for. Barnet kan også være sløj uden at have feber og så er en institution en anstrengende ”arbejdsplads” for barnet. Vi følger sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Tøj

Da vi er en udebørnehave, med ophold ude i alt slags vejr, er det meget vigtigt at påklædningen er derefter.
Garderoben skal indeholde tøj nok, så vi kan klæde jeres barn ordentligt på. Der skal være mindst et komplet sæt skiftetøj, en ekstra flyverdragt, da vi ikke har lånetøj. Der skal være navn i tøjet.
Vi har lavet en liste med forslag til hvad det er for tøj vi har erfaret jeres barn har brug for når de er her i børnehaven. (den findes på hjemmesiden, under “Forventninger”)

Forældresamtaler

Udover de årlige forældresamtaler, tilbyder vi alle nye børn/forældre en samtale når vi har lært jeres barn rigtig godt at kende. Vi håber, at vi får en tæt daglig kontakt med jer forældre. Det er vigtigt for os, at vi altid får sagt ordentligt goddag og farvel.
Vi forventer også, at I vil stille os spørgsmål, hvis der er noget i undrer jer over. Ingen spørgsmål er for ”mærkelige” og intet problem er for småt.

Tavlen

Læs  på den store tavle i køkkenet. Der skriver vi, hvad vi har lavet i løbet af dagen og det er også her, vi skriver vigtige beskeder.

 

Vigtigt at vide

TIL SLUT EN RÆKKE SMÅ/STORE OPFORDRINGER TIL JER FORÆLDRE
Kør stille, roligt og forsvarligt til og fra børnehaven MAX 20 km.t.

– både forbi skole, naboer og på grusvejen herned. Sigtbarheden er ringe, og der færdes masser af børn på vejen!

Hjælp jeres barn til at huske på, at de ikke, må løbe jer i møde på vores p-plads, når I kommer og henter dem.

Det er af sikkerhedsmæssige årsager vigtigt, at I forældre bakker ind, når i parkere på P pladsen, der er megen “børnetrafik” i hente og bringe tiden.

Når I kommer ind i børnehaven (udover garderoben), vil vi be’ jer tage skoene af, eller tage de blå ”futter” på. Det gælder i alt slags vejr. Husk at slukke bilens motor, når I afleverer barn.

Vær venlig at ringe til os inden kl. 9.30, hvis jeres barn ikke kommer.