Dagligdagen

DagligdagenDagen starter kl. 06.30 med at vi stille og roligt, dækker morgenbord, og sætter kaffe og te på bordet. så der er klar til morgenmad fra kl 7.00

vi servere et varieret morgenbord, mellem kl 7.00 og 8.00 hver dag.

Vi modtager det enkelte barn, ved at komme dem i ”møde”, så vidt det er muligt, sådan at vi er sikre på, at det enkelte barn føler det er blevet set og taget godt imod.

Alle bliver inviteret til at deltage i morgenmaden, om de har spist hjemme fra eller ej, så længe maden står på bordet. Det gør den sædvanligvis til omkring kl. 08.00.

Herefter er det ved at være tid til at dagens gøremål sættes i gang. De fleste dage samles vi til “runde” og alle dage, er der dyrene at tage vare på. Foderholdet samles, og der sættes i gang med diverse aktiviteter.

Det er også her vi begynder at tage tilløb til at rydde op efter morgenens aktiviteter, alle hjælper til. Herefter er det tid til at komme ud i den skønne natur.

Formiddagen er den tid, hvor vi kan sætte store aktiviteter/planlagte projekter i gang. vi sætter gang i gruppe aktiviteter, eller vi kan ex. fodre, male, kælke, være kreative i naturen, synge, gå tur eller tænde op i bålhuset, osv.
Det er nu, vi er flest voksne, så der kan foregå mange forskellige ting.

Ex. Den ugentlige maddag, kan foregå på den måde at, to voksne og nogle børn pakker og går i bålhuset, får tændt op, tilbereder maden og leger i skoven ved bålhuset. En voksen fodrer færdig med fodreholdet og en anden voksen samt de resterende børn, bliver i børnehaven, leger på legepladsen, vander krukker, hygger eller luger lidt i urtehaven inden de alle kommer ned og vi sammen spiser i bålhuset.

DagligdagenNår vi alle har spist, er det tid til at pakke sammen. Det er som regel sådan, at en til to voksne tager de børn der skal sove, med tilbage til børnehaven og får puttet dem i shelteret. De resterende børn og voksne, rydder op og pakker sammen stille og roligt, uden at skulle haste af sted til børnehaven.

Efter middag, samles vi i personalegruppen, ude på legepladsen hvor børnene er, for lige at få vendt dagens informationer (hvem henter hvem, er der noget vi alle skal vide/huske, ændringer i hvordan/hvad de forskellige børn plejer), planlægge større projekter, aktiviteter og indkøb, ændringer i arbejdsplanen, fridage ol.

Herefter ca. kl. 13 går den/de første voksne hjem.

En voksen og nogle børn går ind og skærer frugt ud, der bygges huler i stalden, hamres og saves, spilles fodbold, køres på cykler, tegnes med kridt osv. osv.

Det er også gerne på det her tidspunkt vi skriver på tavlen, lidt om hvad vi har lavet i dagens løb. Det skrives på tavlen hver dag.

Omkr. Kl. 14 – 14.30 henter vi børnene op fra shelteret og herefter spiser vi fælles frugt. Har vi ikke nået det endnu, holder vi ”runde”, hvor vi eks. snakker om dagens gang, hvad dag er det, er der nogle børn, der har oplevet noget de vil dele med os andre, vi synger en sang, fortæller en historie, tæller hvor mange vi er ol.

Herefter ca. kl.15. går den/de næste voksne hjem – der er nu to voksne tilbage.

DagligdagenEfter frugt leger børnene – i skoven, stalden, legepladsen, og hvis vejret er rigtig skidt er der også børn der leger inde.

Nu er det tid til at børnene bliver hentet. Vi prøver at få talt lidt med alle forældre om hvordan dagen er gået, godt som skidt, og samtidig også få hyggesnakket lidt.

Ca. 16.15 går endnu en voksen hjem, derfor er der som regel ryddet det værste af vejen, skoven og stalden er ryddet op, så den sidste voksen og de sidste børn har mulighed for at hygge lidt.

17.00 (fredag 16.00) er det lukketid, der tømmes skraldespande og fejes, så der er klar til rengøringsdamen og låsen drejes.